Sufleu de morcovi si cartofi - Retete Culinare

Sufleu de morcovi si cartofi


Iti trebuie:
  • 500 g morcovi
  • 2 linguri ulei
  • 4 cepe
  • 2 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • 4 oua
  • 500 g cartofi
  • 1 legatura marar verde sau 1 lingurita marar uscat
  • 1 lingurita coriandru
  • sare
  • piper
  • nucsoara
Pregatesti asa:
  1. Spalati si curatati legumele.
  2. Taiati morcovii si cartofii in felii mai groase si puneti-i la fiert in apa cu sare.
  3. Pentru a pastra mai multe vitamine si minerale, puteti coace legumele la cuptor, intregi, in coaja.
  4. Scurgeti legumele de apa si faceti din ele un piure.
  5. Radeti ceapa sau tocati-o cat mai marunt si caliti-o in ulei.
  6. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugati faina si amestecati ingredientele pentru a nu se forma cocoloase.
  7. Dupa 1 minut, adaugati laptele, treptat, amestecand mereu.
  8. Cand amestecul este omogen, turnati-l peste piureul de morcovi si cartofi.
  9. Adaugati galbenusurile, mararul, coriandrul, omogenizati si condimentati, dupa plac.
  10. Bateti albusurile pana cand obtineti o spuma consistenta.
  11. Adaugati aceasta spuma, treptat, in mai multe transe, in compozitia cu morcovi si cartofi.
  12. Amestecati prin rasturnare de sus in jos.
  13. Turnati amestecul intr-o tava sau vas termorezistent mai inalt, uns cu ulei si tapetat cu faina.
  14. Coaceti sufleul la foc potrivit pana devine auriu si pufos.
  15. Pofta buna!
Sufleu de morcovi si cartofi

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sufleu de morcovi si cartofi "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Sufleu de morcovi si cartofi" Sufleu de morcovi si cartofi - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
dorel Nota: Retete din Legume - Nota MaximaRetete din Legume - Nota MaximaRetete din Legume - Nota MaximaRetete din LegumeRetete din Legume Fara nota
eu am pus si bucati de piept de pui rumeniti in prealabil , in compozitie,




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.