Prajitura cu suc de portocale - Retete Culinare

Prajitura cu suc de portocale


Pentru blat iti trebuie:
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
Pentru crema iti trebuie:
  • 600 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri amidon alimentar
  • 200 g zahar
  • 1 pachet margarina
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
Pentru glazura iti trebuie:
  • 10 linguri zahar
  • 700 ml suc de portocale acidulat
  • 2 plicuri budinca de vanilie.
Pregatesti blatul asa:
  1. Bati albusurile spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile le freci cu zaharul pana obtii o crema fina.
  2. Pui faina impreuna cu praful de copt, iar la final, adaugi albusurile spuma peste compozitie si incorporezi usor.
  3. Dai la copt, apoi insiropezi cu suc de portocale.
Pregatesti crema asa:
  1. Amesteci toate ingredientele (fara margarina), le pui la foc mic si le fierbi pana ce compozitia se omogenizeaza si se ingroasa, apoi o dai la rece.
  2. Cand crema este rece, adaugii margarina frecata in prealabil cu o lingura de lemn pana ce devine moale si cremoasa.
Pregatesti glazura asa:
  1. Amesteci 5 linguri de suc cu zaharul si continutul plicurilor de budinca.
  2. Restul de suc il pui la fiert.
  3. Dupa ce a fiert, il iei de pe foc, adaugi compozitia de mai sus si pui din nou pe foc mic, timp de 1 minut, amestecand continuu.
  4. Cand s-a racit aproape de tot, pui glazura peste crema (pe care, la randul ei, ai pus-o peste blatul racit).
  5. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu suc de portocale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu suc de portocale - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.