Eclere cu ciocolata - Retete Culinare

Eclere cu ciocolata


Pentru aluat iti trebuie:
  • 1/2 pahar cu ulei sau 100 g margarina
  • 1/2 pahar cu apa
  • 1 varf de cutit de sare
  • 4 oua
  • 1 cana de faina
Pentru crema iti trebuie:
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri faina
  • 250 g zahar
  • esenta de rom
  • 4-5 linguri cacao
  • 1 cana cu frisca.
Pregatesti aluatul asa:
  1. Pui apa la fiert impreuna cu uleiul (sau margarina), sarea, iar cand fierbe, iei cratita deoparte de pe foc, apoi adaugi faina dintr-o data si amesteci foarte repede, sa nu se formeze cocoloase.
  2. Lasi compozitia ia racit.
  3. Adaugi cate un ou, pe rand, si amesteci foarte bine.
  4. Nu pui urmatorul ou pana nu s-a incorporat bine cel precedent.
  5. Dupa ce ai pus ouale, pui aluatul rezultat in tava cu lingura, la distanta de 4-5 cm.
  6. Ideal este sa pui pe o foaie de copt.
  7. Coci eclerele la foc iute (250 grade) pana se umfla si devin aurii (aproximativ 15-20 de minute).
  8. Le lasi la racit si pregatesti crema.
Pregatesti crema asa:
  1. Amesteci faina, zaharul si cacaoa cu 5-6 linguri de lapte si apoi torni laptele cald.
  2. Amesteci foarte bine, sa nu faca cocoloase.
  3. Daca s-au facut, strecori compozitia printr-o sita fina.
  4. Fierbi intr-un vas pus peste un alt vas cu apa, pana se ingroasa.
  5. Dai crema la frigider si o lasi la racit timp de 1 -2 ore.
  6. Adaugi frisca si esenta de rom.
  7. Tai eclerele pe jumatate si le umpli cu crema de ciocolata.
  8. Le ornezi cu crema si cu bomboane decorative.
  9. Le poti orna si cu fulgi de ciocolata sau cu frisca.
  10. Pofta buna!
Eclere cu ciocolata

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Eclere cu ciocolata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Eclere cu ciocolata - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.