Tarta cu ciuperci - Retete Culinare

Tarta cu ciuperci


Pentru aluat iti trebuie:
  • 250 g faina
  • 125 g margarina
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g ciuperci amestecate
  • 1 ceapa
  • 1-2 catei de usturoi
  • 30 g margarina
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • 100 g branza rasa (cascaval)
  • nucsoara rasa
Pregatesti asa:
  1. Intr-un castron pui faina, margarina rece (taiata felioare subtiri), adaugi oul batut putin si sarea.
  2. Faci un aluat pe care il invelesti in folie si il mai lasi timp de 30 de minute la frigider.
  3. Dupa aceea, intinzi o foaie rotunda pe care o asezi intr-o forma de tarta, acoperind si laturile tavii care a fost intai unsa cu grasime.
  4. Intepi aluatul cu o furculita, din loc in loc si il dai la copt, la foc mijlociu (200 de grade) pentru circa 10 minute.
  5. Cureti ciupercile, eventual le speli scurt sub un jet de apa (daca folosesti cuperci din borcan, le scurgi bine de zeama).
  6. Intr-o tigaie, incingi margarina in care prajesti ceapa si usturoiul taiate marunt, adaugi si ciupercile taiate felii, dar nu prea subtiri.
  7. Le lasi timp de 5 minute pe foc si apoi rastorni totul peste aluatul din tava.
  8. Bati ouale cu smantana cu ajutorul telului, pui sare, piper si nucsoara rasa (se pune ceva mai multa sare si piper, pentru un gust mai accentuat).
  9. Adaugi branza rasa, rastorni compozitia in mod uniform peste ciuperci si o dai iarasi la cuptor, la aceeasi temperatura de mai inainte, timp de 25-30 de minute.
  10. Cand e gata, lasi tarta cam 5 minute in tava, sa se raceasca putin, apoi o scoti din forma si o asezi pe un platou.
  11. Pofta buna!
Tarta cu ciuperci

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu ciuperci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu ciuperci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.