Garnitura de orez - Retete Culinare

Garnitura de orez


Iti trebuie:
  • 200 g orez cu bob lung
  • 200 ml apa
  • 1 ou
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 200 g bacon
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
Pregatesti asa:
  1. Pune pe foc iute orezul cu apa (fara capac) pana da intr-un clocot.
  2. Redu intensitatea flacarii la minimum, acopera vasul si tine pana se evapora apa (si nu se lipeste de fundul vasului, desigur).
  3. Daca bobul nu a fiert, adauga cu grija cate putina apa, amestecand usor.
  4. Cand este gata, lasa-l sa se raceasca de tot.
  5. Intre timp, incinge intr-o tigaie (fara grasime) baconul taiat cubulete si prajeste-l bine, pana devine crocant.
  6. Pune tigaia wok pe foc iute, toarna uleiul de masline si incinge-l bine (cand face basicute inseamna ca este foarte bine incins).
  7. Pune apoi orezul racit si amesteca pana ce devin aurii boabele de orez.
  8. Aproape de final, adauga oul batut bine si amesteca incontinuu cu o spatula, la foc iute.
  9. Cand este gata, pune ceapa tocata marunt si serveste imediat.
  10. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Garnitura de orez "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Garnitura de orez - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.