Iepure cu portocala si lamaie - Retete Culinare

Iepure cu portocala si lamaie


Iti trebuie:
  • 1 kg carne de iepure
  • 2 portocale
  • 1 ceapa
  • 4 linguri cu sos de soia
  • 1 lingurita cu miere
  • ghimbir
  • 1 lamaie
  • 4 linguri cu ulei de masline (sau susan)
  • 6 catei de usturoi
  • 2 crengute de cimbru (sau putin cimbru uscat)
  • rozmarin
  • sare
Pregatesti asa:
  1. Portioneaza iepurele, unge cu putin ulei, sareaza si da la frigider pentru o ora.
  2. Cand s-a fragezit carnea, rumeneste-o putin intr-o tigaie incinsa fara ulei, apoi aranjeaz-o intr-o tava de copt.
  3. Stoarce portocalele si amesteca zeama cu uleiul de masline, mierea, ghimbirul ras (cam o lingura cu varf), sosul de soia.
  4. Da lamaia pe razatoare, stoarce si adauga coaja rasa si zeama peste restul sosului.
  5. Fierbe sosul, la foc mic, cam cinci minute, toarna-l peste bucatile de carne si asaza printre ele cateii de usturoi necuratati.
  6. Presara rozmarin si cimbru, adauga o ceasca de apa, acopera tava cu folie de aluminiu si da la cuptor 30 de minute.
  7. Dupa 15 minute, intoarce bucatile de carne.
  8. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Iepure cu portocala si lamaie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Iepure cu portocala si lamaie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.