Desert cu inghetata si mascarpone - Retete Culinare

Desert cu inghetata si mascarpone


Iti trebuie:
  • 8 capsune pentru decor
  • 140 g fistic ( sau nuci, alune )
  • 4 frunze de menta
  • 1 lingurita cu zahar pudra
Pentru inghetata de capsune iti trebuie:
  • 1/2 kg capsune
  • 250 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte praf
Pentru crema mascarpone iti trebuie:
  • 250 g mascarpone
  • 2 oua
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 100 ml frisca lichida.
Pregateste inghetata asa:
  1. Bate spuma albusurile, adauga capsunele (pastreaza cateva pentru decor) si zaharul.
  2. Amesteca si toarna laptele praf dizolvat in 200 ml de apa.
  3. La final, adauga galbenusurile.
  4. Amesteca totul cu mixerul si pune la congelator pentru cateva ore.
  5. Pregatesti crema mascarpone asa:
  6. Bate galbenusurile cu zaharul pudra, adauga crema mascarpone, lingura cu lingura, si amesteca pana se omogenizeaza.
  7. Incoporeaza albusurile batute spuma.
  8. Bate frisca si albusurile spuma.
  9. Foloseste o banda de carton (lata de 5 cm) pentru a da forma cremei mascarpone pe fiecare farfurie.
  10. Garniseste marginile cu fistic taiat (nu marunt), adauga cate un strat de feliute subtiri de capsune si, la final, cate o cupa cu inghetata.
  11. Serveste rece, cu frunze de menta pudrate cu zahar.
  12. Pofta buna!
Desert cu inghetata si mascarpone


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Desert cu inghetata si mascarpone "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Desert cu inghetata si mascarpone - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.