Saratele - Retete Culinare

Saratele


Iti trebuie:
  • 200 g margarina
  • drojdie cat o nuca
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 2 linguri mustar cu hrean
  • 200 ml apa
  • faina
  • 50 g chimen
  • 1 ou
Pregatesti asa:
  1. Din drojdie, zahar, 50 ml apa calduta si 1 lingurita faina faci o maia pe care o lasi sa creasca la cald, timp de 20 de minute.
  2. Cerni intr-un castron 200 g faina, iar in mijloc faci o adancitura in care pui mustarul dizolvat in restul de apa calduta, sarea, 180 g margarina  moale, la temperatura camerei si 2 linguri de chimen.
  3. Omogenizezi, apoi incorporezi faina cat cuprinde, pana obtii un aluat potrivit de tare, care nu se mai lipeste de maini.
  4. Lasi aluatul sa dospeasca la cald, 30 de minute.
  5. Pe planseta presarata cu faina, intinzi o foaie groasa de 1 cm.
  6. Dai saratelelor ce forma doresti, fie bastonase fie cercuri.
  7. Ungi saratelele cu ou batut si le coci 20 de minute in tava unsa cu margarina ramasa, la foc mediu, in cuptorul preincalzit.
  8. Pofta buna!
Saratele

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Saratele "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Saratele  - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.