Pogacele cu chimen - Retete Culinare

Pogacele cu chimen


Iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 400 g jumari de porc
  • 200 g untura de porc
  • 40 g drojdie proaspata
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 650 ml lapte
  • 20 g chimen
  • piper
  • sare
Pregatesti asa:
  1. Din drojdie, zahar, 1 lingurita de faina si putin lapte caldut, faci o maia si o lasi sa creasca la cald.
  2. Dupa circa 1 ora, amesteci maiaua cu restul de lapte si de faina, framanti putin si lasi aluatul sa dospeasca inca o ora.
  3. Dai jumarile prin masina de tocat.
  4. Le amesteci cu untura, un praf de sare si piper dupa gust.
  5. Intinzi o foaie groasa de 1 cm si o ungi cu pasta de jumari.
  6. Impaturesti aluatul in jumatate, apoi il pliezi in trei, pe directia opusa.
  7. Il introduci in frigider 20 de minute.
  8. Intinzi aluatul si il pliezi din nou.
  9. Repeti operatiunea de 3-4 ori, pastrandu-l la rece dupa fiecare impaturire.
  10. Intinzi aluatul, il tai cu un pahar si ungi fiecare rondela cu ou, apoi o presari cu chimen.
  11. Asezi rondelele in tavi si le coci la foc mediu, 1/2 ora.
  12. Pofta buna!
Pogacele cu chimen

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pogacele cu chimen "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Pogacele cu chimen - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.