Crema de mazare si ovaz - Retete Culinare

Crema de mazare si ovaz


Iti trebuie:
  • 150 g mazare verde
  • 3 linguri fulgi de ovaz
  • 1 lingura faina
  • 40 g unt
  • 1 ceapa
  • 1 galbenus
  • 2 linguri smantana
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
Pregatesti asa:
  1. Cureti mazarea, o speli si o fierbi in apa clocotita usor sarata.
  2. Daca folosesti mazare congelata, o pui la fiert in apa fierbinte fara sa o decongelezi, iar daca ai boabe conservate, o speli sub jet de apa si o  mai pui sa fiarba timp de 5 minute.
  3. Intr-un alt vas, fierbi fulgii de ovaz la foc mic, in apa cat sa depaseasca putin nivelul fulgilor.
  4. Cureti ceapa si o toci marunt, apoi o calesti in unt topit.
  5. Presari faina, amesteci energic, iar dupa 1 minut stingi cu 1/2 I apa fierbinte.
  6. Strecori mazarea si ovazul.
  7. Pasezi mazarea si fulgii in blender, cu putina zeama.
  8. Le adaugi in oala cu sos alb, potrivesti de sare si lasi sa mai dea in cateva clocote.
  9. Iei oala de pe foc si dregi cu galbenusul batut cu smantana si un praf de sare.
  10. Presari patrunjel verde tocat.
  11. Pofta buna!
Crema de mazare si ovaz

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Crema de mazare si ovaz "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Crema de mazare si ovaz - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.