Sarmale cu ciuperci si porumb - Retete Culinare

Sarmale cu ciuperci si porumb


Iti trebuie:
  • 200 g ciuperci
  • 300 g boabe de porumb din conserva
  • 2-3 cepe medii
  • 2-3 morcovi
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura bulion de ardei
  • 1 cana orez
  • piper
  • sare
  • 500 ml suc de rosii sau bulion
  • 2 verze murate sau dulci
Pregatesti asa:
  1. Zdrobesti ciupercile trecand cu sucitorul peste ele, apoi le pui intr-un vas si le acoperi cu apa calda pentru a se rehidrata.
  2. Zdrobesti boabele de porumb cu pasatorul pentru piure, dar fara sa le faci pasta.
  3. Cureti si speli legumele ramase.
  4. Toci marunt ceapa, razi morcovii si le calesti pana se inmoaie.
  5. Adaugi orezul spalat si scurs, bulionul de ardei si continui sa le calesti impreuna cateva minute.
  6. Stingi focul, incorporezi porumbul zdrobit si ciupercile, potrivesti de sare si piper si lasi compozitia sa se odihneasca 20 de minute.
  7. Pregatesti foile de varza.
  8. Daca varza e dulce, oparesti foile.
  9. Formezi sarmalutele.
  10. Tai fideluta varza ramasa.
  11. Asezi pe baza varza tocata si, alternativ, straturi de sarmale si varza.
  12. Torni sucul de rosii, completezi cu apa cat sa acopere sarmalele si le fierbi la foc domol sau in cuptor aproximativ o ora jumatate.
  13. Pofta buna!
Sarmale cu ciuperci si porumb

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sarmale cu ciuperci si porumb "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Sarmale cu ciuperci si porumb - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.