Peste prajit cu mamaliguta - Retete Culinare

Peste prajit cu mamaliguta


Pentru mamaliga iti trebuie:
  • 150 g malai, de preferinta grisat
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei
  • 2 cani apa
Pentru peste iti trebuie:
  • 8 pesti (caras, crap, pastrav) potrivit de mari
  • sare
  • 1 ceasca malai
  • 400 ml ulei pentru prajit
  • 2 capatani usturoi
Pregatesti asa:
  1. Cureti pestele, il speli si il usuci folosind un servet, il sarezi si il lasi la rece pentru 1/2 ora.
  2. Il treci prin malai grisat si apoi il prajesti in ulei incins, la foc mediu, intorcandu-l pe ambele parti.
  3. II scoti pe servetele abnorbante.
  4. Intre timp, pregatesti in tuci o mamaliguta potrivit de moale, pe care o rastorni din ceaun pe un platou, dupa ce a fiert cel putin 20 de minute.
  5. Infigi in margine pestii crocanti, cu codita in sus, iar in mijloc faci o gropita in care pui mujdeiul preparat din usturoiul zdrobit, frecat cu ulei si sare si diluat cu apa minerala sau cu apa calduta.
  6. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Peste prajit cu mamaliguta "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Peste prajit cu mamaliguta - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.