- Pagina Principala
- Retete cu legume
- Retete din Legume
- Rondele de orez cu chiftelute
Rondele de orez cu chiftelute
- Prezentata de: Florescu Mihaela
- » Cartea De Bucate : Retete din Legume
- » Fara nota
- » Data: 19/02/2011
Pentru rondelele de orez iti trebuie:
- 200 g orez fiert
- 100 g cascaval ras
- 75 ml frisca lichida
- 3 oua
- faina
- pesmet alb
- sare
- 200 ml ulei
- 500 g carne de pui
- 1 felie de paine
- 50 ml lapte
- 1 ou
- 3 cepe
- 1 morcov
- 200 g smantana
- 1 lingura faina
- 1 fir de patrunjel
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
- Incalzesti frisca pana la punctul de fierbere, adaugi cascavalul ras, amesteci si iei vasul de pe foc.
- Incorporezi orezul fiert, sare dupa gust si un ou batut si omogenizezi.
- Lasi compozitia sa se raceasca, apoi o pui intr-o folie si rulezi strans, sub forma unui sul pe care il introduci in frigider pentru 1 ora.
- Scoti din folie compozitia si tai rondele groase de 2-3 cm.
- Le treci prin faina, apoi prin ou batut si prin pesmet.
- Le prajesti pe ambele parti, pana se rumenesc.
- Le pastrezi la cald.
- Pentru chiftele, inmoi painea in lapte.
- Dai prin masina de tocat carnea, o ceapa curatata sl painea stoarsa.
- Adaugi oul, sare si piper dupa gust.
- Omogenizezi si modelezi chiftelute.
- Le prajesti in ulei incins, pana se rumenesc.
- In 2 linguri de ulei, calesti ceapa ramasa, curatata si taiata julien.
- Pui morcovul taiat betisoare, amesteci 3-5 minute, torni 200 ml apa, apoi adaugi smantana, faina, foaia de dafin, sare si piper dupa gust.
- Fierbi sosul la foc mic, pana cand morcovul se inmoaie.
- Presari deasupra patrunjel tocat marunt.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Rondele de orez cu chiftelute "
Va dorim " Pofta Buna ".