Rondele de orez cu chiftelute - Retete Culinare

Rondele de orez cu chiftelute


Pentru rondelele de orez iti trebuie:
  • 200 g orez fiert
  • 100 g cascaval ras
  • 75 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • faina
  • pesmet alb
  • sare
  • 200 ml ulei
Pentru chiftele si sos iti trebuie:
  • 500 g carne de pui
  • 1 felie de paine
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • 200 g smantana
  • 1 lingura faina
  • 1 fir de patrunjel
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Incalzesti frisca pana la punctul de fierbere, adaugi cascavalul ras, amesteci si iei vasul de pe foc.
  2. Incorporezi orezul fiert, sare dupa gust si un ou batut si omogenizezi.
  3. Lasi compozitia sa se raceasca, apoi o pui intr-o folie si rulezi strans, sub forma unui sul pe care il introduci in frigider pentru 1 ora.
  4. Scoti din folie compozitia si tai rondele groase de 2-3 cm.
  5. Le treci prin faina, apoi prin ou batut si prin pesmet.
  6. Le prajesti pe ambele parti, pana se rumenesc.
  7. Le pastrezi la cald.
  8. Pentru chiftele, inmoi painea in lapte.
  9. Dai prin masina de tocat carnea, o ceapa curatata sl painea stoarsa.
  10. Adaugi oul, sare si piper dupa gust.
  11. Omogenizezi si modelezi chiftelute.
  12. Le prajesti in ulei incins, pana se rumenesc.
  13. In 2 linguri de ulei, calesti ceapa ramasa, curatata si taiata julien.
  14. Pui morcovul taiat betisoare, amesteci 3-5 minute, torni 200 ml apa, apoi adaugi smantana, faina, foaia de dafin, sare si piper dupa gust.
  15. Fierbi sosul la foc mic, pana cand morcovul se inmoaie.
  16. Presari deasupra patrunjel tocat marunt.
  17. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Rondele de orez cu chiftelute "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Rondele de orez cu chiftelute - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.