Deliciu cu mac - Retete Culinare

Deliciu cu mac


Pentru blatul 1 iti trebuie:
  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 6 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 200 g mac
  • 200 g gem
  • 50 g pesmet
  • 200 g zahar
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 200 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 50 g zahar pudra
Pentru blatul 2 iti trebuie:
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 g faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
Pregatesti asa:
  1. Pentru umplutura, fierbi la foc mic, 25 de minute, laptele impreuna cu zaharul, zaharul vanilinat si macul macinat.
  2. La sfarsit pui coaja de lamaie si pesmetul, stingi focul si acoperi vasul.
  3. Pentru blatul 1, freci spuma untul moale impreuna cu zaharul.
  4. Adaugi treptat galbenusurile, faina cernuta, praful de copt, apoi incorporezi albusurile batute spuma cu sarea, amestecand usor, pe verticala.
  5. Torni compozitia intr-o tava, tapetata cu hartie de copt.
  6. Coci blatul la foc mediu, In cuptorul preincalzit, jumatate de ora, fara a se rumeni.
  7. Pentru blatul 2, procedezi ca la primul, apoi intinzi aluatul sub forma unui dreptunghi egal cu tava.
  8. Scoti tava si ungi blatul 1 cu gem, apoi cu mac si pui deasupra blatul 2.
  9. Coci prajitura inca 20 de minute.
  10. Rece, o pudrezi cu zahar si o portionezi.
  11. Pofta buna!
Deliciu cu mac

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Deliciu cu mac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Deliciu cu mac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.