Chec cu mac si migdale - Retete Culinare

Chec cu mac si migdale


Iti trebuie:
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 cana zahar
  • 100 g unt sau margarina
  • 1 cana faina
  • 100 g mac
  • 1 lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g migdale
  • 1 lingura unt  pentru uns tava
Pregatesti asa:
  1. Pentru a doza faina si aharul, folosesti o cana cu volumul de 250 ml.
  2. Separi albusurile de galbenusuri.
  3. Bati albusurile spuma tare impreuna cu sarea, apoi adaugi treptat zaharul si continui sa bati pana cand cristalele se dizolva complet.
  4. Mixezi galbenusurile cu untul moale, la temperatura camerei.
  5. In spuma de albusuri, incorporezi treptat crema de galbenusuri, zeama si coaja rasa de lamaie,macul si faina cernuta impreuna cu praful de copt.
  6. Intr-o tava pentru cozonac unsa cu margarina si tapetata cu hartie de copt, torni compozitia si o coci la foc mic.
  7. Dupa 20 de minute, scoti tava, presari fulgii de migdale sau nucile maruntite si continui coacerea pentru 20-25 de minute.
  8. Pofta buna!
Chec cu mac si migdale

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chec cu mac si migdale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chec cu mac si migdale - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.