Foi de napolitana cu alune - Retete Culinare

Foi de napolitana cu alune


Iti trebuie:
  • 4 foi de napolitana
  • 400 g alune
  • 4 albusuri 200 g fistic
  • 300 g miez de nuca
  • 100 g migdale
  • 50 g seminte decojite de dovleac
  • 300 g seminte decojite de floarea-soarelui
  • 100 g zahar
  • 3 linguri miere
  • 1 praf de sare
Pregatesti asa:
  1. Maruntesti semintele si fructele uscate cu ajutorul unui robot de bucatarie sau le tai cu un cutit.
  2. Intr-o cratita inalta, bati albusurile spuma tare, apoi adaugi treptat zaharul si continui sa bati pana cand se dizolva.
  3. Asezi cratita pe baie de abur, adaugi mierea si amesteci continuu, timp de 5-10 minute.
  4. Aceasta pasta va lipi semintele si fructele intre ele.
  5. In pasta de albusuri indulcite, incorporezi sorea, fructele si semintele maruntite, amestecand usor.
  6. Intinzi o treime din crema pe prima foaie, acoperi cu a doua foaie si  presezi usor pe toata suprafata.
  7. Procedezi la fel cu foile si crema ramase.
  8. Pastrezi prajitura la frigider pentru 4 ore invelita intr-un prosop de bucatarie.
  9. Pofta buna!
Foi de napolitana cu alune

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Foi de napolitana cu alune "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Foi de napolitana cu alune - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.