Colacei cu susan - Retete Culinare

Colacei cu susan


Iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 50 g drojdie
  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 50 ml ulei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • arome (vanilie, rom, scortisoara)
Pentru decor iti trebuie:
  • 3 linguri miere
  • cate 2 linguri seminte de mac si susan
Pregatesti asa:
  1. Incalzesti laptele si dizolvi zaharul.
  2. Cerni faina intr-un vas, iar in mijloc faci o adancitura in care pui drojdia, laptele indulcit, coaja de lamaie, ouale batute, arome dupa gust si uleiul.
  3. Amesteci pana la omogenizare, apoi adaugi treptat restul de faina si framanti aluatul pana cand nu se mai lipeste de vas si de maini.
  4. Acoperi aluatul cu un servet si il lasi sa dospeasca aproximativ 40 de minute.
  5. Pe planseta presarata cu faina, modelezi suluri de aluat de groslmon unul creion.
  6. Impletesti cate doua suluri si tai bucati de 15 cm, apoi formezi  covrigeii lipind capetele.
  7. Asezi covrigeii in tava si ii coci la foc mediu, in cuptorul preincalzit, timp de 20 de minute.
  8. Ii scoti din cuptor si, cat sunt fierbinti, ii ungi cu miere si ii presari cu seminte de mac sau de susan.
  9. Pofta buna!
Colacei cu susan

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Colacei cu susan "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Colacei cu susan - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.