Placinta cu carne tocata - Retete Culinare

Placinta cu carne tocata


Pentru aluat iti trebuie:
  • 400 g faina
  • 50 g unt
  • 4 linguri smantana
  • 2 oua
  • apa
  • sare
Pentru chiftele iti trebuie:
  • 400 g carne tocata
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 3 linguri ulei
  • 2 rosii
  • 2 morcovi
  • 100 g mazare
  • 2 ardei grasi
  • 1 ceapa mare
  • cimbru
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Din ingredientele mentionate, prepari un aluat omogen si elastic, pe care-l lasi la rece circa 30 de minute.
  2. Intre timp, amesteci carnea tocata cu ceapa si verdeata taiate marunt,oul batut usor, usturoiul pisat, sare si piper, dupa gust.
  3. Din amestecul obtinut, modelezi chiftele rotunde potrivite ca marime, pe care le rumenesti in ulei bine incins, apoi le scoti pe prosoape absorbante si le pastrezi calde.   
  4. Separat, calesti in putin ulei incins legumele curatate si taiate dupa preferinta, amestecand mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului.
  5. Adaugi cimbru, sare si piper, dupa gust.
  6. Cand legumele sunt bine patrunse, le lasi deoparte ca sa se raceasca.
  7. Intinzi aluatul intr-o foaie mai grosuta , tapetezi cu ea o forma rotunda de placinta, cu pereti cu tot.
  8. Torni in mijlocul formei legumele calite si chiftelele si coci placinta timp de 45 de minute, in cuptorul preincalzit.
  9. Pofta buna!
Placinta cu carne tocata

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu carne tocata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu carne tocata - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.