Chiftelute in sos picant - Retete Culinare

Chiftelute in sos picant


Pentru chiftele iti trebuie:
  • 600 g carne tocata
  • 2 cepe mici
  • 1 ou
  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper.
Pentru sosul picant iti trebuie:
  • 50 g unt
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 200 g pulpa de rosii
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 ardei iuti
  • 500 ml supa de pui
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura otet
  • 1 foaie de dafin
  • cateva frunze de busuioc
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Amesteci ingredientele pentru chiftele si le modelezi.
  2. Le prajesti in ulei bine incins, apoi le scoti deoparte si le pastrezi calde.
  3. Separat, toci ceapa si ardeii, zdrobesti usturoiul si le calesti in unt pana devin lucioase.
  4. Adaugi faina, o rumenesti usor, amestecand permanent, si stingi cu pulpa de rosii amestecata cu pasta de tomate, zaharul, foaia de dafin, busuiocul, sare si piper.
  5. Torni apa calda sau supa de pui, adaugi otetul si lasi sa fiarba totul pana incepe sa se ingroase.
  6. Introduci chiftelele in sos, lasandu-le sa dea 2-3 clocote, pentru a se patrunde de gustul sosului.
  7. Pofta buna!
Chiftelute in sos picant

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chiftelute in sos picant "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chiftelute in sos picant - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.