Placinta cu carne tocata si ciuperci - Retete Culinare

Placinta cu carne tocata si ciuperci


Pentru aluat iti trebuie:
  • 200 g faina
  • 25 g unt
  • 150 ml apa rece
  • 1 praf de sare.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g ciuperci
  • 250 g carne tocata
  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei
  • un varf de cutit de busuioc uscat
  • 2 oua
  • 150 g cascaval ras
  • 1 lingura patrunjel verde tocat marunt
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Cemi faina pe planseta, adaugi un praf de sare, untul taiat bucatele si le amesteci cu degetele pana se formeaza un aluat nisipos.
  2. Faci in mijloc o adancitura, in care torni apa rece si incepi sa amesteci treptat aluatul cu apa, pana cand se formeaza un aluat omogen.
  3. II acoperi cu o folie de plastic si-l lasi la rece 30 de minute.
  4. Intre timp, tai ceapa marunt, o calesti in ulei bine incins pana devine sticloasa.
  5. Adaugi apoi ciupercile curatate si taiate marunt si carnea tocata.
  6. Continui calirea, amestecand mereu.
  7. Cand scade zeama lasata de ciuperci si de carne, adaugi busuiocul, patrunjelul, sare si piper, dupa gust, si continui calirea pana cand scade complet zeama.
  8. Lasi compozitia la racit.
  9. Imparti aluatul in doua.
  10. Intinzi o foaie si imbraci o tava mica, unsa cu ulei si tapetata cu faina.
  11. Torni compozitia de ciuperci si pe margine asezi suluri impletite din aluatul ramas.
  12. Pui deasupra ouale batute cu cascavalul ras.
  13. Introduci tava in cuptorul bine incins pentru circa 45-50 de minute.
  14. Pofta buna!
Placinta cu carne tocata si ciuperci

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu carne tocata si ciuperci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu carne tocata si ciuperci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.