Tort musuroi - Retete Culinare

Tort musuroi


Pentru blat iti trebuie:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de sare.
Pentru crema iti trebuie:
  • 500 g crema de branza de vaci
  • 2 linguri miere
  • coaja de la jumatate de lamaie
  • 2 plicuri gelatina
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 ml crema de whisky
Pregatesti asa:
  1. Pentru blat, bati ouale spuma cu un praf de sare si cu zaharul.
  2. Incorporezi faina amestecata cu cacaua si torni compozitia intr-o tava mare, unsa si tapetata.
  3. Stratul de compozitie trebuie sa fie subtire, deci alege o tava mare, astfel incat compozitia sa se intinda mult.
  4. Coci in cuptorul preincalzit circa 20 de minute, scoti foaia de pandispan si o lasi sa se racoreasca.
  5. Imbraci un bol in folie de plastic.
  6. Cat de caldut pandispanul tai fasii si imbraci bolul cu ele.
  7. Opresti si pentru capacul cu care vei acoperi musuroiul.
  8. Pui gelatina la inmuiat in 140 ml de apa rece, apoi o incalzesti la bain- marie, fara sa dea in clocot.
  9. Amesteci branza cu mierea, adaugi crema de whisky, coaja de lamaie rasa si gelatina calduta.
  10. Bati frisca si o incorporezi in crema de branza.
  11. Torni crema in bolul imbracat in pandispan, netezesti si amesteci cu restul de pandispan.
  12. Servesti dupa ce a stat la rece cateva ore.
  13. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort musuroi "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort musuroi - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.