Tarta cu crema caramel si glazura de ciocolata alba - Retete Culinare

Tarta cu crema caramel si glazura de ciocolata alba


Pentru blat iti trebuie:
  • 4 galbenusuri
  • 400 g pesmet din biscuiti simpli
  • 150 g nuci macinate
  • 100 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 linguri zahar
Pentru crema caramel iti trebuie:
  • 4 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri de zahar pentru caramelizat
  • 1 praf de sare
Pentru glazura de ciocolata alba iti trebuie:
  • 150 g ciocolata alba de menaj
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura coniac
Pregatesti asa:
  1. Se bat bine cele patru galbenusuri cu patru linguri de zahar, in bain-marie, pana se formeaza o compozitie cremoasa.
  2. Se lasa la racit, apoi se adauga untul, esenta de vanilie, nucile  macinate si pesmetul de biscuiti.
  3. Se framanta un aluat omogen, care se asaza intr-o forma de tarta, tapetata cu folie speciala de copt.
  4. Se coace circa 35-40 de minute la foc potrivit.
  5. Se bat cele patru albusuri cu un praf de sare, in bain-marie, cu doua linguri de zahar pe care le adaugi treptat, pana se incalzeste compozitia de bezea.
  6. Nu trebuie depasit timpul pentru ca bezeaua se transforma in omleta.
  7. Se bate insa in continuare pentru a nu se lipi de fundul vasului.
  8. Separat, se caramelizeaza doua linguri de zahar, doar pana capata o culoare aurie si se toarna, in fir subtire peste compozitia de bezea, continuand sa se bata energic, pana se raceste.
  9. Se acopera cu ea blatul de tarta.
  10. Pentru prepararea glazurii de ciocolata alba, se fierbe laptele, in bain-marie, la foc mic, peste care se adauga apoi ciocolata alba de menaj rupta  bucati si coniacul.
  11. Se lasa totul la fiert pana se ingroasa.
  12. Glazura se toarna cat este calda peste tarta.
  13. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu crema caramel si glazura de ciocolata alba "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu crema caramel si glazura de ciocolata alba - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.