Tarta cu spanac - Retete Culinare

Tarta cu spanac


Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 100 g unt topit
  • 150 ml apa
  • sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 300 g piure de spanac cpngelat
  • 200 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 3 oua
  • 100 g telemea de oaie
  • 150 g cascaval
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Amesteci faina, untul topit, sarea si adaugi treptat apa, framantand un aluat omogen si elastic, pe care il lasi la rece 30 de minute.
  2. Toci ceapa marunt, o calesti cu o lingura de ulei, adaugi morcovul taiat cubulete sau ras, piureul de spanac scurs bine si ciupercile tocate marunt, sare si piper dupa gust.
  3. Continui calirea, amestecand permanent, pana scade complet lichidul, apoi lasi compozitia deoparte, ca sa se raceasca.
  4. Cand este rece, adaugi ouale batute cu telemeaua rasa si amesteci.
  5. Imbraci cu aluat interiorul unei forme rotunde de placinta, unsa cu ulei, cu tot cu peretii laterali.
  6. O intepi cu furculita in mai multe locuri si torni umplutura.
  7. Presari deasupra cascavalul ras si introduci forma in cuptorul preincalzit pentru circa 45 de minute.
  8. Pofta buna!
Tarta cu spanac

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu spanac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu spanac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.