Prajitura cu crema de caramel si glazura - Retete Culinare

Prajitura cu crema de caramel si glazura


Pentru blat iti trebuie:
  • 800 g branza de vaci bine scursa
  • 300 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 8 oua
  • 1 praf de copt
  • faina cat cuprinde.
Pentru crema caramel iti trebuie:
  • 250 g zahar + 4 linguri
  • 500 ml lapte
  • 1 pachet unt
  • 4 oua
  • 1 plic gelatina
Pentru glazura de ciocolata iti trebuie:
  • 250 g ciocolata neagra
  • 6 linguri ulei
Pentru glazura alba iti trebuie:
  • 150 g zahar pudra
  • 1 albus
  • zeama de la 1 lamaie
Pregatesti asa:
  1. Mixezi albusurile cu zaharul, adaugi pe rand galbenusurile, apoi untul inmuiat si branza sfaramata.
  2. La sfarsit adaugi faina cernuta cu praful de copt, pana se obtine o compozitie asemanatoare cu smantana groasa.
  3. Torni compozitia intr-o forma dreptunghiulara unsa si tapetata si o coci circa 40 de minute, dupa care lasi sa se raceasca.
  4. Pui gelatina la inmuiat in 100 ml apa rece.
  5. Intre timp, caramelizezi 250 g zahar si adaugi peste el laptele amestecat cu ouale, patru linguri de zahar si untul.
  6. Amesteci continuu pana se leaga si adaugi gelatina.
  7. Asezi crema caramel peste blat.
  8. Lasi sa se intareasca si torni ciocolata topita in sase linguri de ulei.
  9. Separat, bati albusul cu zaharul pudra si zeama de lamaie, adaugate treptat, pana se obtine o compozitie omogena.
  10. Introduci glazura in pos si decorezi prajitura.
  11. O lasi la rece cateva ore.
  12. Pofta buna!
Prajitura cu crema de caramel si glazura

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu crema de caramel si glazura "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu crema de caramel si glazura - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.