Cozonac Trandafir - Retete Culinare

Cozonac Trandafir

Pentru aluat iti trebuie:
  • 1/2 kg faina
  • 20 g drojdie
  • 100 g zahar
  •  4 linguri zahar
  • 1 pahar lapte
  • 3 oua
  • sare.
Pentru crema iti trebuie:
  • 100 g unt
  • 100g zahar
  • 50 g stafide (optional)
  • 2 sticlute esenta de rom.
Pentru sirop iti trebuie:
  • 1 pahar de lapte
  • 2 linguri de zahar.
Pregatesti asa:
  1. Amesteci drojdia cu 1 lingurita de zahar, 1 lingura de faina si una de lapte si lasi maiaua la crescut timp de 15 minute.
  2. Torni maiaua in mijlocul fainii, pui un praf de sare si tot zaharul si incepi sa framanti aluatul, incorporand pe rand laptele caldut  si 2 oua.
  3. Cand aluatul se desprinde de lighean e semn ca e bine framantat.
  4. Il acoperi cu un prosop curat si-l lasi la dospit.
  5. Intre timp, pui stafidele sa se inmoaie in esenta de rom, iar untul il freci spuma cu zaharul.
  6. Cand a crescut bine cozonacul ii intinzi, il ungi cu untul frecat cu zahar, presari stafidele scurse, il rulezi si tai sulul in 7 bucati.
  7. Ungi o cratita cu marganna, o tapetezi cu faina, presari 4-5 linguri de zahar si asezi bucatile de aluat cu taietura in sus, in forma
  8. de floare, il ungi cu ou batut si-l dai la cuptor pentru 30-40 de minute.
  9. Fierbi laptele cu zaharul si cand cozonacul e gata, torni siropul, il lasi sa se patrunda putin.
Portii: 10-12 portii
Pregatire: 1 ora
Coacere: 30-40 minute
Bucatarul te invata:
         Alege o cratita ca sa coci cozonacul pentru ca acesta sa aiba loc sa creasca.
Cum servesti:
         Il scoti din cratita,il asezi pe un platou si-l aduci la masa intreg.

Cozonac Trandafir

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac Trandafir "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Cozonac Trandafir" Cozonac Trandafir - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
ionela Nota: Retete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota Maxima Fara nota
a iesit super bun, chiar acum il savuram!!!




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.