Peste umplut la cuptor - Retete Culinare

Peste umplut la cuptor


Iti trebuie:
  • 2 pesti ( caras de marime potrivita )
  • 4 rosii
  • 1 dovlecel
  • 4 catei de usturoi
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac mic
  • 2 cartofi
  • 1 legatura de ceapa verde
  • marar
  • sare
  • piper boabe
  • boia
  • ulei de masline
  • unt
  • sos de ardei iute
  • vin alb sec.
Pregatesti asa:
  1. Iei pestii, ii tai pe burta, ii cureti de mate si de solzi si le indepartezi partea din interiorul urechii care este amara, apoi ii dai cu sare.
  2. Separat, tai legumele: rosiile felii, dovleceii bare, la fel morcovii, pastarnacul si ardeii.
  3. Ceapa o tai marunt, atat partea alba, cat si cea verde.
  4. Cureti si tai marunt usturoiul si cartofii cubulete.
  5. Pui intr-o tigaie la calit, un cubulet de unt si putin ulei de masline si lasi legumele timp de 5-7 minute, dupa care le scoti si le pui pe servetele absorbante pentru inlaturarea surplusului de grasime.
  6. Separat, ungi o tava cu ulei de masline si adaugi un pat de legume, lei pestele si il ungi cu ulei.
  7. Apoi il calesti putin in unt (3 minute pe fiecare parte), dupa care ii umpli burta cu legume calite.
  8. Peste patul de legume pui pestele, sarezi, pui boia si sosul de ardei iute, adaugi si un fir de marar si piper si acoperi cu folie de aluminiu.
  9. Dupa aproximativ 15-20 de minute, incerci pestele si adaugi 1 pahar de vin alb sec, continuandu-se coacerea.
  10. Spre final, indepartezi folia de aluminiu.
  11. Mai lasi la cuptor timp de 10 minute, incerci daca este gata si poti servi.
  12. Pofta buna!
Peste umplut la cuptor

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Peste umplut la cuptor "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Peste umplut la cuptor - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.