Tarta aromata cu lamaie - Retete Culinare

Tarta aromata cu lamaie


Pentru aluat iti trebuie:
  • 350 g faina
  • 1 pachet de unt
  • 120 g zahar pudra
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 2 - 3 linguri de zeama de lamaie
  • 1 fiola de esenta de lamaie
  • 1 ou.
Pentru crema de lamaie iti trebuie:
  • 250 ml lapte
  • 30 g amidon
  • 3 galbenusuri
  • zeama de la 1 lamaie
  • 2 linguri de coaja de jamaie
  • 100 g zahar.
Pentru bezea iti trebuie:
  • 120 g zahar
  • 4 albusuri
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 lingura de coaja de lamaie.
Pregatesti blatul asa:
  1. Toate aceste ingrediente le pui intr-un vas si framanti pana obtii un aluat omogen, pe care-l infasori intr-un celofan si il tii la rece circa 2 ore.
  2. Dupa ce a stat la rece, imparti aluatul in 2.
  3. Dintr-o parte intinzi o foaie subtire pe care o asezi intr-o forma de tarta si o dai la cuptor circa 20 de minute.
  4. Cealalta parte, mai mica, o pastrezi pentru ornat.
  5. Pregatesti crema de lamaie asa:
  6. Dai laptele in clocot, dupa ce l-ai amestecat cu zaharul si cu amidonul.
  7. Separat, freci galbenusurile cu zeama de lamaie si versi apoi compozitia peste lapte si o lasi la foc mic pana obtii o crema.
  8. Cand blatul este aproape copt, torni compozitia de mai sus peste el, in tava.
  9. Pregatesti bezeaua asa:
  10. Bati bine albusurile cu mixerul si, dupa ce s-a format spuma, o omogenizezi cu zaharul, coaja si esenta de lamaie.
  11. Peste crema, pui fasii de aluat si spritezi rozetele de bezea.
  12. Pentru urmatoarele 25 - 30 de minute, pui tava in cuptor ca sa se rumeneasca si fasiile de aluat, iar in ultimele 5-10 minute, adaugi si bezeaua ca sa se coaca si ea putin.
  13. Pofta buna!
Tarta aromata cu lamaie

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta aromata cu lamaie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta aromata cu lamaie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.