Peste cu mamaliguta - Retete Culinare

Peste cu mamaliguta


Iti trebuie:
  • 4 bucati macrou
  • 1 lamaie
  • 1 capatana de usturoi potrivita
  • putin hrean ras
  • 2 lingurite ulei de masline
  • un praf de sare.
Pentru mamaliga iti trebuie:
  • 1,5 l apa
  • putina sare
  • 2 kg faina de porumb cernuta.
Pregatesti asa:
  1. Tai capul pestilor, aripioarele si coada, apoi cureti pestii de maruntaie si ii speli.
  2. Pui pestii la fiert, la foc mediu, in apa cu putina sare si ii lasi sa fiarba pana crapa pielea pe ei, apoi ii scoti pe un platou si ii cureti de piele cat sunt inca fierbinti.
  3. Cu dosul cutitului, le scoti toate oscioarele pana ce ramane carnea curata si o pui intr-un vas curat, mai adanc.
  4. Separat, cureti usturoiul si il pisezi, apoi il freci cu o lingura de lemn impreuna cu hrean ras (un varf de cutit mic, pentru ca e foarte iute), cu un  pic de sare, cu cele 2 lingurite de ulei de masline si cu zeama de la 1 lamaie.
  5. Amesteci bine si adaugi amestecul de usturoi peste carnea de peste din castron.
  6. Amesteci si lasi deoparte.
  7. Intr-un tuci curat, pui mamaliga la fiert cu putina sare, iar cand incepe sa fiarba, pui faina in ploaie, in timp ce invarti facaletul iute, pentru a nu  face cocoloase.
  8. Ai grija sa-ti iasa o mamaliga potrivit de moale, cat sa o poti modela.
  9. Cand e gata mamaliga, o rastorni pe un fund de lemn sau pe un platou si faci iute o gaura imensa in mamaliga, in care vei pune compozitia de  peste si usturoi si apoi inchizi gaura cu mamaliga, exact ca in cazul unui bot (bulz).
  10. Acoperi apoi botul cu un servet curat din panza si il lasi in repaus timp de 5-10 minute, pentru a se racori si, in acelasi timp, a patrunde aromele  in mamaliga.
  11. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Peste cu mamaliguta "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Peste cu mamaliguta - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.