Prajitura cu crema de vanilie si glazura de ciocolata - Retete Culinare

Prajitura cu crema de vanilie si glazura de ciocolata


Pentru foi iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 3 linguri unt
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 pliculete drojdie
  • putin lapte
  • 300 g nuca
  • 5-6 mere
  • 1 borcan dulceata de caise
Pentru crema iti trebuie:
  • 2 budinci de vanilie
  • 2 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • 250 g margarina
Pentru glazura iti trebuie:
  • 20 g zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri de apa fiarta
  • 2 linguri ulei
Pregatesti foile asa:
  1. Pregatesti un aluat din faina, unt, oua, zahar, bicarbonat, drojdie si putin lapte, pe care il imparti in 3 bucati pentru 3 foi.
  2. Pui o foaie in tava, o ungi cu gem de caise, apoi adaugi un strat de nuca macinata cat un deget grosime, un strat de mere rase pe razatoarea  mare, iar apoi adaugi putin pesmet.
  3. Deasupra asezi a doua foaie.
  4. Coci totul la cuptor 20 de minute.
  5. Cea de-a treia foaie, o coci pe fundul tavii in care ai copt prajitura, dupa ce ai scos-o pe aceasta din tava, sau folosesti o tava similara.
Pregatesti crema asa:
  1. Pui pe foc, intr-o craticioara, margarina la topit.
  2. Adaugi zaharul si faina.
  3. Separat, prepari budinca, iar apoi o torni peste prima compozitie (margarina topita) si amesteci pana devine groasa.
  4. Aceasta crema o pui deasupra celei de a doua foi, iar deasupra asezi a treia foaie.
Pregatesti glazura asa:
  1. Amesteci toate ingredientele si le fierbi intr-o craticioara mai mica, apoi torni glazura peste cea de-a treia foaie.
  2. Lasi prajitura la rece timp de 1 -2 ore, apoi o servesti.
  3. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu crema de vanilie si glazura de ciocolata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu crema de vanilie si glazura de ciocolata - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.