Placinta cu mere si scortisoara - Retete Culinare

Placinta cu mere si scortisoara


Pentru prima compozitie iti trebuie:
  • 250 g margarina
  • 250 g faina
Pentru a doua compozitie iti trebuie:
  • 250 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 3-4 linguri smantana sau iaurt
  • un praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 2 kg de mere curatate si taiate rondele cat mai subtiri
  • putin gris sau pesmet
  • zahar
  • scortisoara
Pregatesti asa:
  1. Pentru prima compozitie 250 g margarina o freci cu 250 g faina.
  2. Rezulta o mingiuta de aluat pe care o lasi deoparte.
  3. Aamesteci 250 g faina cu 3 galbenusuri, cu 3-4 linguri de smantana si cu un praf de sare, sa fie de consistenta unui aluat pe care il intinzi pe  planseta.
  4. Peste aceasta foaie intinzi prima compozitie (margarina frecata cu faina).
  5. Rulezi si sulul de aluat rezultat, il pisti cu degetele din loc in loc ca sa intre untura in aluat.
  6. Tai aluatul in doua si il lasi putin la frigider.
  7. Fiecare jumatate de sul il strangi din laterale ca sa se aplatizeze si intinzi o foaie destul de subtire pe care o pui in tava de la aragaz neunsa (sa  fie o tava destul de mare).
  8. Peste foaie, presari gris sau pesmet, asezi un strat de mere taiate rondele cat mai subtiri, presari zahar si scortisoara, apoi inca un strat de  mere rondele si peste ele zahar si scortisoara.
  9. Acoperi cu a doua foaie, apesi putin, intepi din loc in loc cu un cutit si dai placinta la cuptor pana se rumeneste bine.
  10. Inainte de servire, pudrezi cu zahar.
  11. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu mere si scortisoara "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu mere si scortisoara - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.