Prajitura cu mere si vanilie - Retete Culinare

Prajitura cu mere si vanilie


Iti trebuie:
  • 1 l lapte
  • 7 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 8 - 9 linguri faina
  • 1 esenta de vanilie
  • 2 kg mere
  • putina margarina
  • 3 - 4 linguri zahar
  • 1/2 unt
  • 7 albusuri
  • 1 pahar mic de zahar.
Pregatesti asa:
  1. Pui laptele la fiert.
  2. Intre timp, freci 7 galbenusuri cu 7 linguri de zahar pana ce acesta din urma se topeste.
  3. Pui amestecul in lapte (acesta fiind pe foc), adaugi 8-9 linguri faina, esenta de vanilie si amesteci bine, sa nu faca niciun cocolos.
  4. Lasi sa fiarba lejer, la foc mic, pana se ingroasa crema, amestecand din cand in cand.
  5. Pana se ingroasa crema, cureti 2 kg de mere de coaja si le tai apoi folionro subtiri sau rondele.
  6. Pui merele taiate intr-o tava unsa cu putin unt sau margarina.
  7. Peste ele, presari cateva linguri cu zahar.
  8. Dai tava la cuptor 5-10 minute, pana incep merele sa lase sirop.
  9. Cand crema de vanilie incepe sa se ingroase, o iei de pe foc si, daca doresti, ii adaugi unt (1/2 pachet).
  10. Adaugi crema peste merele din cuptor si lasi prajitura sa se coaca la foc mic 30-35 minute, pana incepe sa iasa deasupra cremei din siropul merelor.
  11. Intre timp, bati spuma cele 7 albusuri ramase.
  12. Dupa ce le-ai batut bine, mai adaugi un pahar mic de zahar si le bati iar.
  13. Adaugi albusurile peste crema, le intinzi bine cu un cutit si le dai la cuptor maxim 10 minute.
  14. Cand e coapta prajitura, opresti focul si o mai lasi in cuptor 5-10 minute.
  15. Scoti prajitura si o tai cand s-a racit.
  16. Pofta buna!
Prajitura cu mere si vanilie

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu mere si vanilie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu mere si vanilie  - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.