Tort de cacao cu crema de branza - Retete Culinare

Tort de cacao cu crema de branza


Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g ciocolata rasa
  • 100 g unt
  • 150 g miez de nuca
  • 100 g faina
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 lingura cu varf nes
  • 1 esenta vanilie.
Pentru crema iti trebuie:
  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 400 g smantana grasa
  • zahar vanliat
  • pliculete gelatina alimentara
  • 150 g zahar
  • esenta.
Pentru sirop iti trebuie:
  • 150 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 esenta rom.
Pentru ornat iti trebuie:
  • trufe de ciocolata
  • cacao.
Pregatesti blatul asa:
  1. Bati albusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul, pana obtii o bezea.
  2. Separat, freci galbenusurile cu ciocolata rasa si untul taiat cubulete mici, cu esenta si cafeaua solubila, adaugi si miezul de nuca prajit si  maruntit si amesteci pana la omogenizare.
  3. Incorporezi in bezea crema obtinuta mai sus, apoi incorporezi si faina cernuta si amestecata cu praful de copt.
  4. Ungi o forma de tort, cu margine detasabila, tapetezi cu hartie de copt, torni aluatul si il dai la copt, circa 30 de minute la foc potrivit, pana se  rumeneste frumos.
  5. Lasi blatul la racit, apoi il tai pe orizontala, in 2 discuri egale.
  6. Fierbi apa pentru sirop cu zaharul in cateva clocote, apoi adaugi esenta, opresti focul si lasi sa se raceasca.
  7. Mixezi smantana cu branzica si cu zaharul, cu zaharul vanilat apoi incorporezi gelatina hidratata in 100 ml apa rece si topita la bain-marie, fara  sa fiarba si o torni in fir subtire in crema de branzica.
  8. Amesteci bine.
  9. In forma in care ai copt blatul de tort, asezi primul disc insiropat cu sirop rece, apoi torni jumatate din crema de branza, montezi al 2-lea blat,  insiropat in prealabil si torni restul de crema de branza.
  10. Nivelezi usor si decorezi cu trufe de ciocolata, apoi lasi cel putin 2 ore la rece, de preferat de seara pana a 2-a zi.
  11. Pofta buna!
Tort de cacao cu crema de branza

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort de cacao cu crema de branza "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Tort de cacao cu crema de branza" Tort de cacao cu crema de branza - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
diana Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de TorturiRetete de TorturiRetete de TorturiRetete de Torturi Fara nota
1# scuze nu imi place branza!!!




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.