Tarta cu gem de zmeura si migdale - Retete Culinare

Tarta cu gem de zmeura si migdale


Pentru aluat iti trebuie:
  • 250 g faina
  • 100 g margarina
  • 100 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 ml apa
  • 1 praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 300 g gem de zmeura sau piersici
  • 100 g migdale macinate
  • 50 g margarina
Pregatesti asa:
  1. Tai margarina cubulete, le asezi intr-un castron si le amesteci cu apa calduta, zaharul, daina cernuta cu praful de copt si praful de sare.
  2. Amesteci cu o spatula pana se omogenizeaza, apoi o framanti cu mana pana se formeaza un aluat omogen si elastic.
  3. Il acoperi si il lasi sa rece 30 de minute.
  4. Intinzi 3/4 din aluat in foaie subtire, tapetezi cu ea o forma de tarta, unsa cu margarina si tapetata cu faina, avand grija sa acoperi si peretii laterali ai formei.
  5. Separat, freci margarina spuma, adaugi gemul si migdale macinate, amestecand bine.
  6. Torni compozitia de gem cu migdale in forma.
  7. Intinzi in foaie aluatul pastrat pentru ornament, tai cu un cutit benzi de aluat cu latimea de 0,5 cm , pe care le asezi sub forma de grilaj deasupra umpluturii.
  8. Introduci tarta in cuptorul preincalzit pentru circa 35 de minute si o lasi sa se coaca la temperatura potrivita.
  9. Pofta buna!
Tarta cu gem de zmeura si migdale

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu gem de zmeura si migdale "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu gem de zmeura si migdale - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.