Prajitura cu ciocolata si budinca de vanilie - Retete Culinare

Prajitura cu ciocolata si budinca de vanilie


Iti trebuie:
  • 400 g crema de ciocolata din comert
  • 250 g biscuiti simpli
  • 250 g frisca
  • 1 lingura cacao
Pentru blat iti trebuie:
  • 8 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri pesmet
  • 1 praf de copt
  • 150 g miez de nuca
Pentru crema iti trebuie:
  • 8 galbenusuri
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 250 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • 1 pachet margarina
  • 2 linguri cacao
Pregatesti asa:
  1. Bati albusurile spuma tare cu zaharul, adaugi uleiul treptat si incorporezi pesmetul cu praful de copt, amestecand de jos in sus.
  2. Torni compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt unsa cu putin ulei.
  3. Pui miezul de nuca taiat bucatele deasupra si introduci tava la cuptor, la foc mic, pana isi schimba usor culoarea.
  4. Scoti blatul din cuptor, desprinzi hartia si cat este fierbinte, intinzi crema de ciocolata.
  5. Pentru crema, amesteci toate ingredientele ( fara margarina si cacao ) si le fierbi la foc mic, pana se ingroasa.
  6. Lasi sa se raceasca, dupa care incorporezi margarina moale si imparti crema in doua.
  7. Una ramane galbena, cealalta o amesteci cu 2 linguri cacao.
  8. Peste blatul cu crema de ciocolata pui crema galbena, asezi biscuitii unul langa altul si intinzi crema cu cacao.
  9. Acoperi cu frisca si presari cacao.
  10. O dai la rece pentru cateva ore , inainte sa o servesti.
  11. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu ciocolata si budinca de vanilie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu ciocolata si budinca de vanilie - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.