Tarta cu spanac si oua - Retete Culinare

Tarta cu spanac si oua


Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 150 g margarina
  • 1 cub de drojdie
  • 150 ml apa
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita otet.
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 6 oua fierte
  • 4 oua crude
  • 300 g spanac proaspat
  • 200 g telemea
  • 2 cepe
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Amesteci faina cu drojdia dizolvata in apa calda, un praf de sare, margarina topita si otetul si framanti un aluat elastic, pe care il lasi sa creasca.
  2. Cureti ceapa, o tai marunt si o calesti in putin ulei.
  3. Adaugi spanacul tocat marunt si lasi pe foc 15 minute, cat se inmoaie spanacul.
  4. Dai cratita deoparte, lasi sa se racoreasca putin si adaugi telemeaua maruntita, ouale crude, sare si piper, dupa gust.
  5. Trei sferturi din aluat il intinzi in foaie mai mare si imbraci cu ea o forma de tort, lasand aluatul sa curga peste forma.
  6. Pui compozitia de spanac si asezi ouale fierte intregi si curatate de coaja.
  7. Acoperi tarta cu o foaie subtire intinsa din aluatul ramas.
  8. Rasucesti aluatul in surplus cu care ai imbracat forma, lipindu-l de foaia de deasupra.
  9. O introduci la cuptor pentru o ora, la foc potrivit.
  10. O servesti la masa calda, dar este buna si rece.
  11. Pofta buna!
Tarta cu spanac si oua

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu spanac si oua "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu spanac si oua - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.