Cozonac aromat de Paste - Retete Culinare

Cozonac aromat de Paste


Iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • 60 g drojdie
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala
  • 1 esenta de vanilie
  • un praf de sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 400 g nuca macinata
  • 4 albusuri
  • 2 linguri cacao
  • 50 ml rom
  • 200 g zahar
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina de 2-3 ori intr-un castron mare.
  2. Amesteci separat drojdia cu jumatate din cantitatea de lapte caldut si doua linguri de faina si o lasi la dospit, in loc cald.
  3. Amesteci laptele ramas cu zaharul, ouale, galbenusurile, aromele, un praf de sare si le asezi in mijlocul fainii din castron.
  4. Adaugi maiaua cu drojdia dospita si framanti bine, adaugand treptat untul topit, pana aluatul devine omogen si elastic.
  5. Il lasi la dospit circa 40 de minute.
  6. Intre timp, amesteci nucile macinate cu 4 albusuri batute spuma tare, cacaoa, romul si zaharul.
  7. Intinzi 2/3 din aluat in foaie, asezi 2/3 din umplutura , rulezi si pui cozonacul intr-o forma rotunda, unsa si tapetata.
  8. Deasupra cozonacului asezi un rulou mai mic, umplut cu aceeasi compozitie, din ingredientele ramase.
  9. Lasi sa se coaca circa 50 de minute.
  10. Dupa ce il scoti din cuptor il presari cu zahar pudra.
  11. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac aromat de Paste "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Cozonac aromat de Paste" Cozonac aromat de Paste - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
moroianu leonard Nota: Retete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota Maxima Fara nota
Superbuna reteta! am folosit-o si eu la sarbatorile acestea. va multumesc...ah, o remarca...am folosit alune in loc de nuci...a iesit super!




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.