Coronita cu nuca si stafide - Retete Culinare

Coronita cu nuca si stafide


Iti trebuie:
  • 750 g faina
  • 45 g drojdie
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 370 ml lapte
  • 4 oua
  • 2 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 100 g unt
  • 80 g stafide
  • 200 g nuca macinata
  • 50 g migdale feliate
  • 1 lingura fulgi de cocos
  • 1 lingura zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 praf de sare
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina intr-un castron mare, faci o adancitura in mijlocul ei si pui drojdia frecata cu o lingura de zahar si 100 ml lapte caldut.
  2. Amesteci cu putina faina de pe margini, acoperi cu un prosop si lasi sa dospeasca 10 minute.
  3. Adauhi in castron restul de zahar, zaharul vanilat, restul de lapte caldut, ouale la temperatura camerei, un praf de sare si coaja rasa de lamaie.
  4. Framanti bine, incorporand untul topit treptat, apoi lasi la crescut 40 de minute, pana isi dubleaza volumul.
  5. Intinzi aluatul in foaie pe planseta, presari nuca macinata amestecata cu un albus si stafidele.
  6. RuIezi, unesti bine capetele si asezi ruloul intr-o forma detasabila rotunda, cu gol la mijloc, unsa si tapetata cu faina.
  7. Lasi la crescut 20 de minute.
  8. Crestezi pe margine cu un cutit bine ascutit, ungi cu ou batut, presari cu migdale feliate si-l coci circa 45 de minute.
  9. Scoti coronita din forma dupa ce se raceste, o ungi cu putin zahar pudra dizolvat in putina apa si decorezi cu migdale si cu fulgi de cocos.
  10. Pofta buna!
Coronita cu nuca si stafide

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Coronita cu nuca si stafide "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


2 Raspunsuri la "Coronita cu nuca si stafide" Coronita cu nuca si stafide - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
ana Nota: Retete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de CozonaciRetete de CozonaciRetete de CozonaciRetete de Cozonaci Fara nota
dak amesteci drojdia cu zaharul adio cozonac.....iti iese turta dulce.....nu mai creste aluatul.asa ca un sfat :niciodata drojdia frecata cu zahar.:)

 
claudia Nota: Retete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de CozonaciRetete de Cozonaci Fara nota
gresit. drojdia se dizolva cu putin zahar. si nu numai la cozonac.chiar si la framantat paine.am invatat asta de la bunica.asa ca, un sfat:intotdeauna drojdia frecata cu zahar




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.