Prajitura cu crema de ciocolata - Retete Culinare

Prajitura cu crema de ciocolata


Pentru foi iti trebuie:
  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 100 g margarina
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3-4 linguri lapte cald.
Pentru crema de ciocolata iti trebuie:
  • 300 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g stafide
  • 1 portocala
  • 4 linguri nuca macinata
  • 1 esenta de rom
Pentru decor iti trebuie:
  • 50 g ciocolata
Pregatesti asa:
  1. Adaugi peste faina zaharul, margarina, galbenusurile, praful de copt, laptele si framanti un aluat pe care-l lasi la rece 30 de minute.
  2. Intinzi apoi doua foi, pe care le coci pe fundul tavii cate 15 minute  fiecare.
  3. Pentru crema, topesti  ciocolata in frisca lichida fierbinte, dar nu o lasi sa dea in clocot.
  4. O dai deoparte, o lasi sa se raceasca, apoi o freci cu mixerul cat sa devina spumoasa.
  5. Se imparte crema in doua si intr-o parte se adauga stafidele inmuiate in rom, nuca macinata si coaja rasa de portocala.
  6. Se pune crema cu fructe intre cele doua foi de aluat, apoi se imbraca si se decoreaza prajitura cu crema de ciocolata simpla.
  7. La final, se presara ciocolata rasa.
  8. Pofta buna!
Prajitura cu crema de ciocolata

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu crema de ciocolata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu crema de ciocolata - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.