Spaghete cu legume si sos alb - Retete Culinare

Spaghete cu legume si sos alb

Iti trebuie:
  •   250 g spaghete
  •   3 rosii  
  •   2 dovlecei
  •   2 cepe
  •   1 catel de usturoi   3 linguri ulei
  •   1 legatura busuioc
  •   1 lingurita condiment din legume uscate  
  •   200 g branza dulce  
  •   4 linguri vin alb 
  •   piper  
  •   sare
Pregatesti asa:
  1. Fierbi spaghetele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  2. Cand sunt gata le scurgi in strecuratoare, le treci prin jet de apa rece si le pui intr-un castron.
  3. Intre timp, decojesti rosiile, apoi le tai in fasii subtiri. Cureti si toci marunt ceapa si usturoiul. Speli dovleceii si ii tai in fasii subtiri, pe lungime.
  4. Calesti in ulei ceapa si usturoiul, apoi adaugi dovleceii si rosiile. Presari sare si piper dupa gust, picuri putina apa si continui sa inabusi legumele timp de 5-10 minute. Le pastrezi la cald.
  5. Speli frunzele de busuioc. Pastrezi cateva pentru decor, iar pe cele ramase le tai marunt.
  6. Pentru prepararea sosului de branza, dizolvi condimentul in 150 ml apa calda. Amesteci branza cu supa obtinuta, vinul si busuiocul tocat.
  7. Portionezi pastele in farfurii, iar deasupra torni sos si asezi legume. Decorezi cu frunze  de busuioc.
Portii: 4
Pregatire: 30 minute

Stiai ca..
  1. ...busuiocul este considerat, inca din Antichitate, regele plantelor aromatice?
  2.  Este indispensabil in preparatele mediteraneene pe baza de rosii, dovlecei, ciuperci, orez sau paste.
  3. Aroma lui inconfundabila se asociaza bine cu gustul usturoiul sau cu cel al uleiului de masline.
Spaghete cu legume si sos alb

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Spaghete cu legume si sos alb "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Spaghete cu legume si sos alb" Spaghete cu legume si sos alb - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
samoila tudorel Nota: Retete de Spaghete - Nota MaximaRetete de Spaghete - Nota MaximaRetete de Spaghete - Nota MaximaRetete de Spaghete - Nota MaximaRetete de Spaghete - Nota Maxima Fara nota
mirodeniile pe care le folosim cu mare spor ,au fost folosite din timpuri stravechi cand oamenii nu aveau cum sa pastreze carnea la rece.atunci,un bucatar de la curtea regala franceza s-a folosit de ele ptr a schimba duhoarea ce o emana carnea.cu succes!




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.