Cozonac cu stafide de post - Retete Culinare

Cozonac cu stafide de post


Iti trebuie:
  • 2 kg faina
  • 2 pachete de margarina
  • 1/4 l ulei
  • 1/2 kg zahar
  • 2 lingurite rase de sare
  • 1 lingurita sofran
  • 50 g drojdie proaspata
  • 1 I apa
  • esente de rom
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • esenta vanilie
  • un varf cutit scortisoara
Pregatesti asa:
  1. Faci plamadeala.
  2. In 2 cani de apa calduta, dizolvi drojdia, adaugi 1/2 din cantitatea de zahar, 1/2 din cantitatea de ulei, 2 cani de faina si bati bine cu lingura de lemn.
  3. Acoperi plamadeala cu un prosop curat si lasi sa creasca la cald.
  4. Intre timp, in restul de apa calda, dizolvi restul de zahar si adaugi mirodeniile.
  5. Intr-o craticioara, topesti margarina cu restul de ulei.
  6. Intr-un lighean suficient de mare cerni faina, torni apoi plamadeala crescuta, apa calda cu mirodeniile si framanti.
  7. Aluatul obtinut trebuie sa fie moale.
  8. Daca este prea tare, mai adaugi putina apa calda.
  9. Pe masura ce framanti, adaugi cate o lingura de grasime, calda.
  10. Framanti ca orice cozonac (circa 1/2 ora), pana se incorporeaza toata grasimea, iar aluatul incepe sa scoata bule de aer.
  11. Acoperi cu un prosop si lasi la cald sa creasca.
  12. Cand creste cat sa-si dubleze volumul, pui aluatul in formele pentru cozonac tinute la cald si unse cu ulei.
  13. Pe masa unsa cu ulei, intinzi bucati de aluat groase de 2 cm pe care le umpli fie cu stafide,  fie intinzi deasupra alta foaie, mai subtire, de aluat cu cacao, inmuiat intr-o lingura de ulei.
  14. Cozonacii, asezati in forme, nu trebuie sa depaseasca jumatatea acesteia.
  15. Ungi cozonacii pe deasupra cu apa dulce, presari zahar tos si ii dai la cuptor.
  16. Cuptorul trebuie incalzit din timp.
  17. Cand introduci cozonacii, micsorezi focul un timp, apoi il cresti.
  18. Dupa 50-60 de minute, cozonacii rumeniti ii scoti pe o planseta, ii asezi unul langa altul si ii lasi la racit.
  19. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac cu stafide de post "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cozonac cu stafide de post - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.