Paine aromata - Retete Culinare

Paine aromata


Iti trebuie:
  • 1 kg faina din care 2/3 faina integrala ( 1/3 faina alba de panificatie )
  • 500 - 600 ml apa calduta
  • 1 cub de drojdie
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 lingurite busuioc proaspat taiat marunt
  • 2 linguri mac.
Pregatesti asa:
  1. Intr-un vas incapator, cerni faina si o amesteci cu sarea.
  2. Dizolvi drojdia cu zaharul, o lasi sa actioneze putin apoi incepi framantatul, punand putin cate putin din apa calda.
  3. Cand s-a format aluatul, adaugi uleiul, modeland in continuare.
  4. Lasi la crescut, acoperind aluatul sau bagand vasul la loc ferit in cuptor sau intr-o punga de plastic, imparti aluatul in doua jumatati.
  5. Formezi o foaie, o pliezi ca un plic, apoi ii dai forma de bagheta, forma alungita si pui painile astfel modelate, in tava unsa cu ulei.
  6. Crestezi din loc in loc, presari mac si lasi la crescut, timp in care aprinzi focul la aragaz.
  7. Cand a crescut, marindu-si volumul, dai la copt la foc potrivit, pana ce capata culoare si se rumeneste frumos.
  8. Pofta buna!
Paine aromata

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Paine aromata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Paine aromata - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.