- Pagina Principala
- Prajituri
- Retete de Prajituri
- Prajitura cu nuca si rahat
Prajitura cu nuca si rahat
- Prezentata de: Cimpoies Elvira
- » Cartea De Bucate : Retete de Prajituri
- » Fara nota
- » Data: 15/04/2011
Pentru foi iti trebuie:
- 500 g faina
- 175 g margarina
- 100 ml lapte
- 3 lingurite de zahar
- 1 cubulet de drojdie
- 1 ou intreg
- 1 galbenus
- 500 g rahat cu aroma de fructe
- 4 albusuri
- 200 g zahar
- 200 g nuca macinata
- 100 g dulceata acrisoara
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar pudra
- Amesteci ingredientele pentru foi si imparti aluatul in 4 parti egale din care formezi 4 foi.
- Intinzi prima foaie si o ungi cu dulceata.
- Pui apoi cea de-a doua foaie peste care intinzi un amestec format din cele 4 albusuri batute spuma cu zaharul si cu nuca macinata.
- Intinzi a treia foaie peste care pui rahatul intins cu sucitorul.
- Acoperi cu cea de-a patra foaie si pui prajitura la copt.
- Peste prajitura fierbinte, intinzi glazura formata din amestecul de galbenusuri si zahar.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu nuca si rahat "
Va dorim " Pofta Buna ".