Prajitura cu nuca si rahat - Retete Culinare

Prajitura cu nuca si rahat


Pentru foi iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 175 g margarina
  • 100 ml lapte
  • 3 lingurite de zahar
  • 1 cubulet de drojdie
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g rahat cu aroma de fructe
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 100 g dulceata acrisoara
Pentru glazura iti trebuie:
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
Pregatesti asa:   
  1. Amesteci ingredientele pentru foi si imparti aluatul in 4 parti egale din care formezi 4 foi.
  2. Intinzi prima foaie si o ungi cu dulceata.
  3. Pui apoi cea de-a doua foaie peste care intinzi un amestec format din cele 4 albusuri batute spuma cu zaharul si cu nuca macinata.
  4. Intinzi a treia foaie peste care pui rahatul intins cu sucitorul.
  5. Acoperi cu cea de-a patra foaie si pui prajitura la copt.
  6. Peste prajitura fierbinte, intinzi glazura formata din amestecul de galbenusuri si zahar.
  7. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu nuca si rahat "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu nuca si rahat - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.