Eclere delicioase cu crema de vanilie - Retete Culinare

Eclere delicioase cu crema de vanilie


Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 ml apa
  • 1 pachet margarina
  • 16-17 linguri faina
  • 8 oua
Pentru crema iti trebuie:
  • 1 litru lapte
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri faina
Pentru decor iti trebuie:
  • 1 ciocolata cu lapte
Pregatesti aluatul asa:
  1. Pui apa la incalzit cu margarina, iar dupa ce grasimea s-a topit, adaugi 350 g faina.
  2. Cand aceasta compozitie ajunge sa arate ca o crema, o iei de pe foc si o lasi deoparte la racit.
  3. Cand s-a racit, adaugi treptat cele 8 oua (avand grija sa amesteci dupa incorporarea fiecarui ou).
  4. Din aceasta compozitie faci betisoare de lungimea dorita direct in tava, pe care o vei introduce in cuptor, la foc iute.
  5. Cand sunt gata, le scoti, le lasi la racit si tai cojile de eclere pe lateral pentru a le umple cu crema.
Pregatesti crema asa:
  1. Pui intr-un vas pe foc, 500 ml lapte, galbenusurile si zaharul (amestecate in prealabil) si le lasi sa se topeasca.
  2. Cealalta jumatate de lapte o mixezi cu 120 g faina si o rastorni peste compozitia care a fost pe foc, amestecand continuu pana fierbe si devine ca o crema.
  3. O lasi la racit, iar apoi adaugi albusurile batute spuma si zaharul vanilat pentru a ii oferi o consistenta mai pufoasa.
Decorezi asa:
  1. Topesti ciocolata si ornezi eclerele, sau le presari cu zahar pudra.
  2. Pofta buna!
Eclere delicioase cu crema de vanilie

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Eclere delicioase cu crema de vanilie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Eclere delicioase cu crema de vanilie" Eclere delicioase cu crema de vanilie - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
LUKI Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
AM FACUT SI E SUPER:)




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.