Baclava greceasca - Retete Culinare

Baclava greceasca


Iti trebuie:
  • 375 g miez de nuca zdrobit
  • 160 g migdale pisate sau taiate marunt (pot fi inlocuite cu aceiasi cantitate de nuca)
  • 1/2 lingurita de praf de scortisoara
  • 1 lingura zahar praf
  • 3 linguri untdelemn
  • 16 foi de placinta (din comert, cam 2-3 pachete)
Pentru sirop iti trebuie:
  • 250 g zahar
  • 170 ml apa
  • 3 cuisoare intregi
  • 3 lingurite suc de lamaie.
Pregatesti asa:
  1. Pornesti cuptorul.
  2. Ungi fundul si partile laterale ale unui vas de yena dreptunghiular (sau o tava dreptunghiulara) cu ulei.
  3. Amesteci intr-un castron nucile, migdalele, scortisoara si zaharul pudra si imparti cantitatea in 3 parti egale.
  4. Iei 4 foi de placinta si le asezi alaturi pe tabla de prajituri.
  5. Jumatate din fiecare o ungi cu ulei, impaturesti in doua si o asezi in forma, pe lung (aluatul care trece de margini il tai).
  6. Intinzi o portie din amestecul de nuci peste aluat.
  7. Acoperi apoi cu alte 4 foi de placinta, unse cu ulei si impaturite in doua.
  8. Intinzi un alt strat de nuca, apoi din nou aluat, pana se termina umplutura.
  9. Ungi suprafata cu ulei si tai cu cutitul pe lung, de 4 ori.
  10. Dai forma la cuptor pentru 30 de minute, pana prinde o culoare aurie.
  11. Fierbi siropul format din zahar, cuisoare, apa si suc de lamaie timp de 10 minute pe foc mic, amestecand.
  12. Lasi apoi siropul sa se raceasca si il torni peste baclavaua fierbinte.
  13. Cand servesti, tai prajitura pe lung, pe liniile incizate in aluat, apoi in bucati potrivite.
  14. Pofta buna!
Baclava greceasca

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Baclava greceasca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Baclava greceasca - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.