Piept de pui cu legume in sos alb - Retete Culinare

Piept de pui cu legume in sos alb


Iti trebuie:
  • 4 bucati piept de pui
  • 1 cutie de cocktail de fructe (de 425 ml)
  • 3 linguri felioare de migdale
  • 200 g orez (cu bobul lung)
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1/2-1 ardei chili
  • 1-2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 200 ml smantana subtire
  • circa 2 lingurite de praf de curry
Pregatesti asa:
  1. Pui fructele din cutie la scurs intr-o strecuratoare, dar opresti zeama.
  2. Tai in doua ardeiul chili, pe lungime, indepartezi samburii, il speli si apoi il tai marunt. incingi uleiul intr-o tigaie incapatoare.
  3. Pui carnea la prajit, la foc moderat, o intorci pe amandoua partile, o lasi cam 10 minute, o presari cu sare si cu piper, apoi o dai deoparte si o  tii la cald.
  4. In uleiul din tigaie pui ardeiul chili, dar putin, cat sa-si dezvolte aroma, presari cu faina, lasi sa se infierbante, apoi adaugi smantana, laptele si 150 ml de compot.
  5. Amesteci bine, potrivesti gustul de sare, piper si curry si lasi sa fiarba circa 5 minute.
  6. Apoi adaugi in sos fructele si potrivesti inca o data gustul, sa fie picant.
  7. In paralel, fierbi orezul, dupa indicatiile de pe ambalaj, in apa clocotita cu putina sare, dupa care lasi sa se scurga bine de apa intr-o  strecuratoare.
  8. Prajesti putin migdalele, fara grasime intr-o tigaie.
  9. Cand e totul gata, tai pieptul de pui in felii mai groase, apoi aranjezi pe farfurii sosul de fructe si orezul si presari migdalele deasupra.
  10. Pofta buna!
Piept de pui cu legume in sos alb

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Piept de pui cu legume in sos alb "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Piept de pui cu legume in sos alb - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.