Tort cu crema de vanilie si visine - Retete Culinare

Tort cu crema de vanilie si visine


Pentru blat iti trebuie:
  • 7 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g faina
  • 1 lamaie mica.
Pentru crema iti trebuie:
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri amidon
  • 2 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri margarina
  • 1 baton vanilie
  • 200 g visine congelate
Pentru decor iti trebuie:
  • 200 ml smantana dulce pentru frisca
  • 50 g zahar vanilat
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • 1 plic gelatina pentru tort rosie

Pregatesti blatul asa:
  1. Bati spuma albusurile, apoi adaugi treptat zaharul pudra si bati pana obtii o bezea tare si lucioasa.
  2. Adaugi coaja rasa si zeama de la lamaie si incorporezi.
  3. Pui apoi faina, amestecand pana la omogenizare.
  4. Tapetezi forma de tort inimioara cu hartie de copt si torni aluatul.
  5. Dai la cuptor, la foc mic, pana se rumeneste usor.
  6. Tai blatul in doua.
  7. Pui o folie alimentara in forma, apoi asezi primul blat.
  8. Nu este necesar sa insiropezi blatul deoarece se va inmuia de la crema.
Pregatesti crema asa:
  1. Dizolvi amidonul in 2-3 linguri de lapte, apoi il amesteci cu restul de lapte.
  2. Adaugi ouale si zaharul si pui sa fiarba la foc mic, mestecand continuu ca sa nu se lipeasca si sa nu faca nici cocoloase.
  3. Cand a dat in clocot si s-a ingrosat, dai deoparte, adaugi margarina si batonul de vanilie si mesteci bine pana se omogenizeaza.
  4. Adaugi visinile bine scurse si torni crema peste tort.
  5. Asezi deasupra celalalt blat si dai la rece 1 -2 ore.
  6. Dupa ce s-a intarit crema, indepartezi forma si folia.
  7. Frisca lichida o mixezi impreuna cu zaharul vanilat si cu pliculetul de intaritor, pana ajunge la consistenta potrivita.
  8. Atentie, daca mixezi mai mult decat trebuie, risti sa se taie.
  9. Imbraci apoi tortul in frisca si nivelezi.
  10. Prepari apoi gelatina pentru tort conform indicatiilor de pe plic si o torni pe tort.
  11. Dai apoi la rece ca sa se intareasca.
  12. Pofta buna!
Tort cu crema de vanilie si visine

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de vanilie si visine "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu crema de vanilie si visine - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.