Tort cu crema de vanilie si nuci - Retete Culinare

Tort cu crema de vanilie si nuci


Pentru blat iti trebuie:
  • 350 g faina
  • 150 g ciocolata
  • 300 g unt
  • 250 g zahar
  • 8 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri nes preparat
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri miez de nuca
Pentru crema iti trebuie:
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 150 g frisca
  • 1 esenta de vanilie
Pentru ornat iti trebuie:
  • nuci zdrobite
  • miez de nuca (sferturi )
Pregatesti asa:
  1. Freci untul cu 150 g de zahar si cu zaharul vanilat, adaugi galbenusurile, nesul, nuca macinata, faina cernuta cu bicarbonatul, iar la sfarsit,  albusurile batute spuma cu restul de zahar si ciocolata topita si racita.
  2. Torni compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si o coci  la foc potrivit timp de 35-40 de minute.
  3. Intre timp, prepari crema, batand continuu galbenusurile cu zaharul in bain-marie, pana se ingroasa.
  4. Iei crema de pe foc si, dupa ce se raceste, adaugi esenta de vanilie si frisca.
  5. Tai blatul in trei felii orizontale, le ungi cu crema, montezi tortul si il imbraci cu crema.
  6. Capitonezi partile laterale cu nuci, iar deasupra, ornezi dupa imaginatie.
  7. Pofta buna!
Tort cu crema de vanilie si nuci

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de vanilie si nuci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu crema de vanilie si nuci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.