Profiterol cu crema de vanilie - Retete Culinare

Profiterol cu crema de vanilie


Pentru aluat iti trebuie:
  • 250 ml lapte
  • 125 g unt
  • 1 lingura zahar
  • 5 oua medii sau 6 oua mici
  • unt pentru uns tava
  • 200 g faina
  • sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 400 g smantana pentru frisca, pastrata la rece
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 plicuri zahar pudra
Pentru ornat iti trebuie:
  • 100 g sirop de ciocolata
Pregatesti asa:
  1. Intr-o craticioara mica, pui pe foc laptele, untul, zaharul si un praf de sare.
  2. Dupa primele clocote, adaugi in bloc, faina cernuta, apoi iei cratita de pe foc si amesteci bine cu 1 lingura de lemn.
  3. Cand aluatul devine omogen, il lasi la racit putin si incorporezi pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare.
  4. Lasi aluatul deoparte sa se odihneasca, iar cuptorul trebuie sa fie bine incins.
  5. Intre timp, bati bine frisca pana cand aceasta se intareste si nu se mai desprinde de pe tel.
  6. Adaugi zaharul si zaharul vanilat si mai bati totul doar 2-3 minute.
  7. Pui din nou la rece frisca batuta.
  8. Iei din aluat cu lingurita si pui in gramajoare mici cat o maslina intr-o tava unsa cu putin unt.
  9. Coci apoi gramajoarele in cuptorul bine incins, la foc iute, timp de 15-20 de minute.
  10. In primele 15 minute nu trebuie sa deschizi usa cuptorului.
  11. Gogoselele coapte si racite le tai pe orizontala si le umpli cu frisca.
  12. Asezi gogoselele in forma de piramida, pe un platou si torni in fir subtire sirop de ciocolata.
  13. Pofta buna!
Profiterol cu crema de vanilie

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Profiterol cu crema de vanilie "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Profiterol cu crema de vanilie" Profiterol cu crema de vanilie - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
vreau sa gatesc Nota: Retete de Paste - Nota MaximaRetete de Paste - Nota MaximaRetete de Paste - Nota MaximaRetete de PasteRetete de Paste Fara nota
un pachet de zahar vanilat de cate plicuri???




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.