Fursecuri cu nuci si ciocolata - Retete Culinare

Fursecuri cu nuci si ciocolata


Pentru aluat iti trebuie:
  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 750 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 250 g nuci macinate
  • 1 esenta de rom
  • 7 linguri gem de caise
  • 1 plic mare de zahar vanilat
  • 2 fursecuri (optional)
Pentru glazura si ornat iti trebuie:
  • 200 g ciocolata menaj
  • 75 g unt
  • 2 albusuri pentru ornat
  • 250 g zahar pudra
  • 2 linguri zeama de lamaie
Pregatesti aluatul asa:
  1. Freci untul cu zaharul, apoi galbenusurile batute bine cu smantana si cu un praf de sare.
  2. Adaugi faina pana obtii un aluat omogen, il framanti bine, il acoperi si il lasi la rece timp de 30 de minute.
  3. Incingi cuptorul, intinzi aluatul intr-o foaie subtire de 5 mm pe care tai cu o forma rotunda.
  4. Asezi in tava bucatile de aluat si le alungesti putin, imitand astfel forma unui ou.
  5. Coci formele timp de 7-8 minute.
Pregatesti umplutura asa:
  1. Amesteci gemul cu nuca macinata, cu esenta de rom, zaharul vanilat si cu 2 fursecuri zdrobite, daca ai.
  2. Amesteci bine toata compozitia.
Pregatesti glazura asa:
  1. Topesti ciocolata impreuna cu untul deasupra unui vas cu apa calda.
  2. Intre timp, umpli toate ouale si le treci prin ciocolata, apoi le lasi la uscat.
  3. Bati albusul spuma, apoi adaugi zaharul pudra si zeama de lamaie.
  4. Freci totul pana se topeste zaharul si devine ca o smantana.
  5. Ornezi fiecare ou cu aceasta compozitie si le lasi sa se usuce pana a doua zi.
  6. Pofta buna!
Fursecuri cu nuci si ciocolata

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Fursecuri cu nuci si ciocolata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Fursecuri cu nuci si ciocolata - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.