Oua rosii - Retete Culinare

Oua rosii


Iti trebuie:
  • foitele de la 1 kg de ceapa rosie
  • 500 ml apa
  • 5 oua
  • 2 linguri de otet
  • un praf de sare.
Pregatesti asa:
  1. Inainte cu vreo 12 ore de vopsitul oualor, desfaci de pe fiecare ceapa foitele uscate, le pui intr-un vas negru teflonat (astfel nu colorezi vasul) si le lasi la frigider pana spre seara.
  2. Ouale trebuie spalate usor cu un burete imbibat in detergent, pentru a le degresa.
  3. Pui vasul cu foile de ceapa pe ochiul mic de la aragaz, adaugi doua linguri de otet si un praf de sare, iar cand incepe sa fiarba, adaugi rand pe rand, ouale.
  4. Le lasi sa fiarba timp de 20-25 de minute sau pana cand vei obtine nuanta dorita.
  5. La inceput vor fi mai rosiatice insa, la final, vor fi rosu inchis.
  6. Daca le lasi in apa in care au fiert, pana se racesc, vei obtine o culoare mult mai intensa.
  7. Scoti ouale pe un prosop de hartie si le lasi sa se racoreasca, apoi le ungi pe toata suprafata cu ulei pentru a capata luciu.
  8. Daca doresti sa mai vopsesti si alte oua, folosesti aceleasi foite doar ca mai adaugi apa cat sa le acopere.
  9. Pentru a obtine oua galbene sau portocalii, pui foite de ceapa galbena.
  10. Pofta buna!
Oua rosii

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Oua rosii "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Oua rosii - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.